tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni

KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK

Zondag 4 juni

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

De programmatie van de optredens lijkt jaarlijks toch wat op te schuiven. Op de meeste podia klinkt het startschot pas rond 17 uur. Er is vanzelfsprekend vanalles te beleven in de stad, maar als liefhebber van de optredens zoek ik die toch op. De Non Tox bracht al vanaf 12u50 uur snoeiharde beats. Dus tramsgewijs richting rand van de miljoenenstad, waar Kryonix als eerste het podium mocht bestijgen. Ontzettend jonge muzikanten, met heel dansbare aggrotech en cyberelectro. Het publiek lustte er wel pap van, maar de set was heel eigenaardig. Als er zang was, klonk het stevig hard en donker. Bij andere nummers zag en hoorde ik dance-tunes die op tomorrowland perfect hun plaats kunnen hebben. Hoe bezielend en doorleefd de twee heren hun ding ook deden, er zaten lang uitgesponnen nummers in de set die mij het gevoel gaven van ‘handjes in de lucht en feesten’. Muzikaal gezien stak het uitermate knap in elkaar, zij het iets te dancingachtig van klank. Maar ook hier weer: over kleur en smaak valt niet te discussiëren!

SynthAttack is een in 2015 ontsaan dark electro project uit Hanover. Hun sound is een melting pot van genres: dark electro, industrial, aggrotech, harsh en EBM. En als sausje op een gerecht krijgen we stevige, harde beats met huilende synths en sterk overstuurde stemmen. De banners op het podium vatten perfect samen wat we op het podium kregen: power up your nightlife. Een krachtig optreden, zo vroeg in de namiddag danste de cybermeute de stukken van hun lijf.

Tijd voor een tramritje richting Volkspalast voor Bleib Modern. De heimat van de band is Berlijn, waar het in den beginne, anno 2014, het solo-project was van Philipp Läufer. Intussen is het een vijfkoppge ensemble: drie gitaristen, een bassist en drums. De sound is even divers als de lieden: er wordt geschakeld tussen coldwave, postpunk, tot zelfs stevige rock en flarden noise en shoegaze. Ze speelden drie weken voor WGT in Gent waar ik ze had gemist, dus heb ik wel met wat gezonde goesting voor het podium postgevat in de Kantine van De Volkspalast. Hoe zwart kan je muziek zijn als je als zanger in een roze T-shirt het podium beklimt? (I’m sorry, they ran out of black?) Wel: heel donker. Maar vooral immens krachtig, bombastisch en pakkend tegelijk. De regelmatige uithalen van de gitaristen, met evenveel pedalboards met een resem effectpedalen, hulden de zaal in een wall of sound. Het optreden boeide elke seconde, maar één bizar gevoel blijft nog steeds bij mij hangen: is dit een band? Want de muzikanten hadden immens weinig contact met elkaar. Ze zaten als het ware élk in hun wereld, één met het instrument dat ze bespeelden. En dat was enorm intens. Het lijkt alsof ze elk ‘zomaar’ iets spelen, maar wat een synergie. Dit mocht blijven duren.. hoewel.. in de Kuppelhalle van diezelfde Volkspalast was een groepje uit Belgisch Limburg aan het soundchecken: Whispering Sons.

Vele bands doen er lange jaren over om op hét gothic en wave event te mogen spelen. En daar staan ze: jonge veulens met een passie voor postpunk. In de lokale pers waren ze aangekondigd als een must see en als je bekeek hoe gestaag de zaal vol liep, was die boodschap blijkbaar duidelijk gemaakt. De Kuppelhalle kan 1500 mensen herbergen, als je ze mooi klasseert. En die zat aardig volgestouwd. Een blik op het podium leerde dat er toch wel enige zenuwachtigheid was bij de jonge snaken. In de zin misschien dat het daar voor een select publiek was, toch anders dan het ruimere publiek waar ze misschien anders voor optreden. En Whispering Sons dacht: inpakken die zaal… Meteen Wall in de strijd gooien. En dan overweldigd worden door applaus dat blijft duren. Na drie nummers was alle nervositeit weg en was het genieten op het podium. Zangeres Fenne met haar blik die soms dreigend over het publiek dwaalde, spelplezier en immense (én terechte) appreciatie vanuit het talrijke en heel diverse publiek in de zaal. De postpunk van de sympathieke band stond als een oude eik heel sterk verankerd in de Leipzigse bodem. Het applaus op het einde van de set van een uur bleef duren en de band slikte het met een zeker ongeloof. En geweldig optreden en ze mogen zich, hoe pril ook, nestelen bij de ‘groten’…

Nagenieten en al uitkijken naar het volgende: The Vision Bleak. Ulf Theodor Scwhadorf (Empyrium) en Allen B. Konstanz (Nox Mortis) gingen in 2000 samen aan de slag. Nooit hadden ze toen durven dromen dat hun gezamenlijke project zou uitgroeien tot een blijver. Intussen heeft de band zijn plaats in het metal genre al meer dan verdiend. In een goed gevulde Felsenkeller speelden ze bij wijlen doomy, dan weer thrash-metal, met donkere vocalen. Inspiratie zit bij klassiekers uit de horror, maar ook uit het mystieke. Het zal u niet verbazen dat het luid en hard klonk. De tweekoppige kern is duidelijk omringd met de juiste muzikanten om hun diverse en eigenzinnige muziek live op een podium te brengen. Veel omkadering, noch videowalls was nodig om dit te laten knallen…. It was a nice day…

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni

Music reviews

12
04
HACKEDEPICCIOTTO
Menetekel
04
04
GROOVENOM
Wir müssen reden
03
04
THE RECEIPTS
The Receipts
02
04
FONTAINES D.C
Dogrel
01
04
FRAGRANCE
Now That I'm Real
31
03
PARADE GROUND
Life [Live In Frankfurt]

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

15
04
New Peek-a-Boo Magazine #33 out now!
14
04
Blindness Vocalist Beth Rettig Announces Debut EP ''The Desert'' From New Project Where We Sleep
13
04
Watch a new trailer for an upcoming documentary on Canadian synthpunk innovator, Nash The Slash!
12
04
Coil Release 150 minutes Of Music Entitled ''SWANYARD''
11
04
Tomorrow! Double concert Neon Electronics + Simi Nah - Win a free album!
10
04
THRILLSVILLE Releases Dark Electronic Single, 'Second Sleep'

Concert reviews

15
01
PALAIS IDEAL & DAGEIST
B52 - Eernegem - 16/12/2018
14
01
STAR INDUSTRY, DAGEIST, KEZDOWN
EGW- ROCK, Jeugdhuis Asgaard
06
01
RITUAL SERVICE, MOTHER WITCH AND & DEAD WATER GHOSTS AND GOOSLA
Live at The Volume Club, Kiev, 7th December 2018
16
11
HEILUNG
Live at The Islington Assembly Hall
06
11
INCONCESSUS LUX LUCIS
30
10
SERPENTYNE
European Tour 2018

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

16
04
GNOSTIC GORILLA
WAKE UP! We are really in deep shit if we don’t snap out of this siege mentality and we need to stop killing the earth!
12
04
ERNEST MOON
“Our interest in the literary arts is equal to that of music.”
11
04
51 PEG
Breaking A 14-Year Absence: An Interview With 51 Peg
10
04
JO QUAIL
'I guess I’m a bit difficult to categorize!'
08
04
LAIBACH
'In reality, nobody really wants to solve a Korean problem.'

PHOTOS

18
04
DATE AT MIDNIGHT
Dark Skies over Witten V Werkstatt Witten Germany
18
04
AUGER
Dark Skies over Witten V Wekstatt Witten Germany
06
04
PERSEPHONE
@ A Mourning hall concert Gelsenkirchen
24
03
RED ZEBRA
De Lux Herenthout
24
03
DE BRASSERS
De Lux Herenthout
10
03
DER KLINKE
De Klinker Aarschot
10
03
A SLICE OF LIFE
De Klinker Aarschot

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

Articles

29
03
VARIOUS ARTISTS
A BRIEF HISTORY OF: THE SPECIALS, SKA AND TWO TONE
27
03
VARIOUS ARTISTS
A BRIEF HISTORY OF: KRAUTROCK AND THE GERMAN MUSICAL REVOLUTION

VIDEO CLIPS

18
04
UNDERTHESKIN
Borderline
18
04
EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN
Yü-Gung (Fütter Mein Ego) - (Live Rockpalast 1990)
17
04
NACHTFALTER
Maschinenklang
16
04
ANNI HOGAN
Angels Of Romance (featuring Gavin Friday
15
04
DOWNLOAD
Glassblower (Official music video)
15
04
JO QUAIL
The Falconer
14
04
SEMIOTICS DEPARTMENT OF HETERONYMS
Tell Them