tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni

KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK

Zondag 4 juni

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

De programmatie van de optredens lijkt jaarlijks toch wat op te schuiven. Op de meeste podia klinkt het startschot pas rond 17 uur. Er is vanzelfsprekend vanalles te beleven in de stad, maar als liefhebber van de optredens zoek ik die toch op. De Non Tox bracht al vanaf 12u50 uur snoeiharde beats. Dus tramsgewijs richting rand van de miljoenenstad, waar Kryonix als eerste het podium mocht bestijgen. Ontzettend jonge muzikanten, met heel dansbare aggrotech en cyberelectro. Het publiek lustte er wel pap van, maar de set was heel eigenaardig. Als er zang was, klonk het stevig hard en donker. Bij andere nummers zag en hoorde ik dance-tunes die op tomorrowland perfect hun plaats kunnen hebben. Hoe bezielend en doorleefd de twee heren hun ding ook deden, er zaten lang uitgesponnen nummers in de set die mij het gevoel gaven van ‘handjes in de lucht en feesten’. Muzikaal gezien stak het uitermate knap in elkaar, zij het iets te dancingachtig van klank. Maar ook hier weer: over kleur en smaak valt niet te discussiëren!

SynthAttack is een in 2015 ontsaan dark electro project uit Hanover. Hun sound is een melting pot van genres: dark electro, industrial, aggrotech, harsh en EBM. En als sausje op een gerecht krijgen we stevige, harde beats met huilende synths en sterk overstuurde stemmen. De banners op het podium vatten perfect samen wat we op het podium kregen: power up your nightlife. Een krachtig optreden, zo vroeg in de namiddag danste de cybermeute de stukken van hun lijf.

Tijd voor een tramritje richting Volkspalast voor Bleib Modern. De heimat van de band is Berlijn, waar het in den beginne, anno 2014, het solo-project was van Philipp Läufer. Intussen is het een vijfkoppge ensemble: drie gitaristen, een bassist en drums. De sound is even divers als de lieden: er wordt geschakeld tussen coldwave, postpunk, tot zelfs stevige rock en flarden noise en shoegaze. Ze speelden drie weken voor WGT in Gent waar ik ze had gemist, dus heb ik wel met wat gezonde goesting voor het podium postgevat in de Kantine van De Volkspalast. Hoe zwart kan je muziek zijn als je als zanger in een roze T-shirt het podium beklimt? (I’m sorry, they ran out of black?) Wel: heel donker. Maar vooral immens krachtig, bombastisch en pakkend tegelijk. De regelmatige uithalen van de gitaristen, met evenveel pedalboards met een resem effectpedalen, hulden de zaal in een wall of sound. Het optreden boeide elke seconde, maar één bizar gevoel blijft nog steeds bij mij hangen: is dit een band? Want de muzikanten hadden immens weinig contact met elkaar. Ze zaten als het ware élk in hun wereld, één met het instrument dat ze bespeelden. En dat was enorm intens. Het lijkt alsof ze elk ‘zomaar’ iets spelen, maar wat een synergie. Dit mocht blijven duren.. hoewel.. in de Kuppelhalle van diezelfde Volkspalast was een groepje uit Belgisch Limburg aan het soundchecken: Whispering Sons.

Vele bands doen er lange jaren over om op hét gothic en wave event te mogen spelen. En daar staan ze: jonge veulens met een passie voor postpunk. In de lokale pers waren ze aangekondigd als een must see en als je bekeek hoe gestaag de zaal vol liep, was die boodschap blijkbaar duidelijk gemaakt. De Kuppelhalle kan 1500 mensen herbergen, als je ze mooi klasseert. En die zat aardig volgestouwd. Een blik op het podium leerde dat er toch wel enige zenuwachtigheid was bij de jonge snaken. In de zin misschien dat het daar voor een select publiek was, toch anders dan het ruimere publiek waar ze misschien anders voor optreden. En Whispering Sons dacht: inpakken die zaal… Meteen Wall in de strijd gooien. En dan overweldigd worden door applaus dat blijft duren. Na drie nummers was alle nervositeit weg en was het genieten op het podium. Zangeres Fenne met haar blik die soms dreigend over het publiek dwaalde, spelplezier en immense (én terechte) appreciatie vanuit het talrijke en heel diverse publiek in de zaal. De postpunk van de sympathieke band stond als een oude eik heel sterk verankerd in de Leipzigse bodem. Het applaus op het einde van de set van een uur bleef duren en de band slikte het met een zeker ongeloof. En geweldig optreden en ze mogen zich, hoe pril ook, nestelen bij de ‘groten’…

Nagenieten en al uitkijken naar het volgende: The Vision Bleak. Ulf Theodor Scwhadorf (Empyrium) en Allen B. Konstanz (Nox Mortis) gingen in 2000 samen aan de slag. Nooit hadden ze toen durven dromen dat hun gezamenlijke project zou uitgroeien tot een blijver. Intussen heeft de band zijn plaats in het metal genre al meer dan verdiend. In een goed gevulde Felsenkeller speelden ze bij wijlen doomy, dan weer thrash-metal, met donkere vocalen. Inspiratie zit bij klassiekers uit de horror, maar ook uit het mystieke. Het zal u niet verbazen dat het luid en hard klonk. De tweekoppige kern is duidelijk omringd met de juiste muzikanten om hun diverse en eigenzinnige muziek live op een podium te brengen. Veel omkadering, noch videowalls was nodig om dit te laten knallen…. It was a nice day…

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni 26/06/2017 : KRYONIX, SYNTHATTACK, BLEIB MODERN, WHISPERING SONS, THE VISION BLEAK - Zondag 4 juni

Music reviews

01
02
KIRLIAN CAMERA
Hologram Moon
31
01
MIRLAND/LARSEN
Disturbia
30
01
KASPER HATE
Why Live When You Can Rule
29
01
GLAARE
To Deaf and Day
28
01
THE INVINCIBLE SPIRIT
NEIN! (Single)
27
01
BLUTENGEL
Black

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

17
02
Nemuer Unveils Mystical Music Video With Ancient Babylonian Lyrics
16
02
Mignon's new album “Toys Tantrum” is out on 9 February
16
02
3DFLY, featuring Dirk Da Davo (The Neon Judgement/Neon Electronics) releases EP!
15
02
The Arch announces new album concept and will release one brand new song every month of 2018!
14
02
JOACHIM WITT, QNTAL, IN THE NURSERY, RROYCE & MANY OTHERS TO COMPLETE THE AMPHI LINE-UP 2018
14
02
Today, exactly 39 years ago, John Peel broadcast the first Peel Sessions, performed by Joy Division

Concert reviews

14
12
HOCICO, FROZEN AUTUMN, SUFFOCATING MINDS, SOLITARY EXPERIMENTS, T.O.Y., MANOK, STRONG PRODUCT, UNITY ONE
XV Synthetic Snow Festival Moscow
19
11
ORCHESTRAL MANOEUVRES IN THE DARK
OMD's 2017 tour: Guildford performance at G Live, 11. November 2017
10
11
DIE SELEKTION - STORY OFF
Zondag 17 september - B52 Eernegem
02
11
ILLUMININE | WOUTER DEWIT
Cultuurcentrum Mechelen | 27.10.2017
24
10
GARY NUMAN
Gary Numan’s 'Savage' 2017 Tour: Brighton performance at Brighton Dome, UK
27
09
FRONT LINE ASSEMBLY
Front Line Assembly @ O2 Academy Islington, London, 24/8/2017

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

31
01
KIM LARSEN (: OF THE WAND AND THE MOON:)
Symbols still carry personal meaning to me.
29
01
ELEKTROSTAUB
'I think it will be almost impossible to combine all the artists into one single concept.'
26
01
DIE FORM
I would like to be optimistic and positive, but the world seems to move inexorably/blindly towards a sombre future, towards chaos.
24
01
LIVINGTOTEM
‘INDUSTRIAL INFUSED ROMANTIC TECHNOID MUSIC’
22
01
MESH
Richard Silverthorn Of Mesh On “Gothic Meets Classic” And The “Live at Neues Gewandhaus Leipzig” Album

PHOTOS

10
02
NIK KERSHAW
New Victoria Theatre, Woking, UK
10
02
CUTTING CREW
New Victoria Theatre, Woking, UK
23
01
THE ALARM
Winterfest Gent
23
01
WOLFGANG FLUR
Winterfest Gent
23
01
TB FRANK & BAUSTEIN
Winterfest Gent
23
01
SIMI NAH
Winterfest Gent
23
01
THE BREATH OF LIFE
Winterfest Gent

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

17
02
SURGICAL METH MACHINE
I'm Invisible
17
02
FEVER RAY
If I Had A Heart
16
02
A DARKER COLOR BRIGHT
Fluorescent
15
02
BLACK NEEDLE NOISE
I Face The Wall
14
02
THE SPECTORS
Sharknado
13
02
LIGHTS OF EUPHORIA
Hallo Hallo
12
02
NORMORIA
We Came In Peace