tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

RED ZEBRA

29 augustus 2020 - Zarlarswing

Concert
24/09/2020, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


NL

In tijden waarin #soundofsilence jammer genoeg regeert, was er toch een lichtbaken in de Corona-duisternis met een geweldig leuk opgezet Zarlarswing in het Belgische Zarlardinge. En daar speelde ook het ooit volledig in Brugge gewortelde Red Zebra. Zij het met een akoestische set in een driemansbezetting: frontman Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chris Hazy De Neve op de gitaren.

Ze speelden net voor de middag in de leuke en charmante locatie van de Swingboerderie. Een grote hoeve, geweldig gezellig ingericht, een fenomenale schuur met daarin ingebed een uitermate cosy en van bar voorziene concertruimte. Slabbynck en zijn kornuiten mochten in alle vroegte om 11u45 de aftrap geven van dag twee van het driedaagse gebeuren.

Red Zebra akoestisch. Niet de eerste keer want, gezien de Corona-pandemie, speelden ze in de zomer van 2020 toch al redelijk wat concertjes. Niet evident, hoorden we van Hazy, gezien hun postpunk gebaat is bij stevig gitaarwerk. Wat daarvan te merken was: weinig. De nummers boeten op zich weinig in qua intensiteit. Een aantal songs waren zelfs meer dan geweldig in hun gestripte versie. Beirut By Night bijvoorbeeld klonk geweldig in zijn eenvoud.

Niet enkel het muzikale zorgde er op het vroege uur voor de aanwezigen een leuke gebeurtenis. Frontman Slabbynck plezierde tussen de songs in met enige al dan niet ter zake doende informatie op wel heel ludieke wijze. Zo kwamen we te weten dat hun eerste hit die ooit de top van de hitparades haalde – Don’t Put Your Head in a Bucket- te danken zou zijn aan een paar honderduizenden Indiërs die werden betaald om te stemmen. Zij krijgen elk jaar nog een bedankkaartje… Zo leren we nog iets, toch?

De setlist was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Natuurlijk te danken aan hun repertoire dat nog weinig uitleg nodig heeft. Het is moeilijk voor Red Zebra om géén greatest hits ten gehore te brengen, omdat ze nu eenmaal heel wat krakers hebben gemaakt. Helemaal leuk werd het toen, bij wijze van oprecht eerbetoon, Winning van The Sound werd ingezet. Heel mooi en krachtig gebracht.

De ultieme I Can’t Live In A Living Room, The Art Of Conversation die we dankzij alle modern technologie toch een stuk kwijt zijn en hebben vervangen door een swipende duim, TV Activity, Shadows Of Doubt, I’m Fallin Apart, … we kregen ze allemaal voorgeschoteld.

Opvallend was het plezier waarmee het, voor dit akoestische optreden tot drietal gereduceerde, Red Zebra op het podium stond. Wetende dat ze zich normaal bedienen van elektrische gitaren, slaagden ze er in de songs ook akoestisch écht wel tot hun recht te laten komen. Het was eens iets anders, maar toch 14 songs lang intens genieten.

Setlist:

Polar Club
Paradise Lost
TV Activity
The Ultimate Stranger
Don’t Put Your Head In A Bucket
Shadows Of Doubt
I’m Falling Apart
Beirut By Night
I Can’t Live in A Living Room
The Art Of Conversation
Winning (The Sound-cover)
Innocent People
John Wayne
Spit On The City

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

Music reviews

27
06
BALVANERA
Courses of Action
14
06
TERMINAL SERIOUS
Gift For You
10
06
SAMHAIN
Experiment
09
06
CELESTIAL NORTH
When The Gods Dance
12
05
SHE HATES EMOTIONS
Space and time
11
05
THIS CAN HURT
A Darker Shade Of Blue

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

28
06
Ayria releases new single Irreplaceable on Artoffact Records
28
06
The Number H Explores Loss & Regret With New EP, 'The Conditioning'
16
06
44 years ago Suicide performed their legendary '23 minutes over Brussels'!
15
06
Roobanok: new talent on SkyQode
15
06
Today it’s exactly 43 years ago since Joy Division released their debut studio album Unknown Pleasures (15 June 1979).
14
06
Industrial band, The Royal Ritual addresses organized religion ethics with debut LP, /Martyrs/

Concert reviews

14
06
WULF7 + THE JUGGERNAUTS
11/06/2022 - LIVE AT THE BAROCK - BRUGGE
14
06
'N TALES, INTERZONE, GROUND NERO
At B52 Club Eeernegem
24
05
STAATSEINDE
Staatseinde live @Kinky Star - 14 mei 2022
13
05
WUK
A try-out that became a book...
21
10
NICK CAVE
Nick Cave & Warren Ellis - 2021 Tour - Stadsschouwburg, Antwerp- 20/10/2021

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

18
05
PUSSY RIOT
Unfortunately, everyone only understood what Putin is like when he started a war in Ukraine.
18
05
HAGAR THE WOMB
Now we know the audience will help us out when we forget the lyrics.
18
05
HETZE
We all work with homeless people on a daily basis and we try to be actively involved in their struggle.
20
04
NINO SABLE
I am not a friend of boxed content...
13
04
ECHO ROAD
'There was no easy way or any shortcut to be taken in terms of producing something truly representative of the human experience. We simply had to ‘just do it'.'

PHOTOS

28
06
ECHO AND THE BUNNYMEN
Sinner's Day Oostende
28
06
THE MISSION
Sinner's Day Oostende
28
06
IAMX
Sinner's Day Oostende
28
06
W.H. LUNG
Sinner's Day Oostende
28
06
FORCED TO MODE
Sinner's Day Oostende
28
06
TORUL
Sinner's Day Oostende
28
06
ATMOSPHERE
Sinner's Day Oostende

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

28
06
GUS GUS
Deep Inside
27
06
MOTOR!K
Stunden (Official Visualizer)
27
06
SEA OF SIN
Synchronize
27
06
MERCIFUL NUNS
Lightwaves
26
06
AMBASSADOR21
FUCKALLSYSTEMS
25
06
CIRCLE OF DUST
Outside In
24
06
LUH
Beneath The Concrete