tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

RED ZEBRA

29 augustus 2020 - Zarlarswing

Concert
24/09/2020, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


NL

In tijden waarin #soundofsilence jammer genoeg regeert, was er toch een lichtbaken in de Corona-duisternis met een geweldig leuk opgezet Zarlarswing in het Belgische Zarlardinge. En daar speelde ook het ooit volledig in Brugge gewortelde Red Zebra. Zij het met een akoestische set in een driemansbezetting: frontman Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chris Hazy De Neve op de gitaren.

Ze speelden net voor de middag in de leuke en charmante locatie van de Swingboerderie. Een grote hoeve, geweldig gezellig ingericht, een fenomenale schuur met daarin ingebed een uitermate cosy en van bar voorziene concertruimte. Slabbynck en zijn kornuiten mochten in alle vroegte om 11u45 de aftrap geven van dag twee van het driedaagse gebeuren.

Red Zebra akoestisch. Niet de eerste keer want, gezien de Corona-pandemie, speelden ze in de zomer van 2020 toch al redelijk wat concertjes. Niet evident, hoorden we van Hazy, gezien hun postpunk gebaat is bij stevig gitaarwerk. Wat daarvan te merken was: weinig. De nummers boeten op zich weinig in qua intensiteit. Een aantal songs waren zelfs meer dan geweldig in hun gestripte versie. Beirut By Night bijvoorbeeld klonk geweldig in zijn eenvoud.

Niet enkel het muzikale zorgde er op het vroege uur voor de aanwezigen een leuke gebeurtenis. Frontman Slabbynck plezierde tussen de songs in met enige al dan niet ter zake doende informatie op wel heel ludieke wijze. Zo kwamen we te weten dat hun eerste hit die ooit de top van de hitparades haalde – Don’t Put Your Head in a Bucket- te danken zou zijn aan een paar honderduizenden Indiërs die werden betaald om te stemmen. Zij krijgen elk jaar nog een bedankkaartje… Zo leren we nog iets, toch?

De setlist was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Natuurlijk te danken aan hun repertoire dat nog weinig uitleg nodig heeft. Het is moeilijk voor Red Zebra om géén greatest hits ten gehore te brengen, omdat ze nu eenmaal heel wat krakers hebben gemaakt. Helemaal leuk werd het toen, bij wijze van oprecht eerbetoon, Winning van The Sound werd ingezet. Heel mooi en krachtig gebracht.

De ultieme I Can’t Live In A Living Room, The Art Of Conversation die we dankzij alle modern technologie toch een stuk kwijt zijn en hebben vervangen door een swipende duim, TV Activity, Shadows Of Doubt, I’m Fallin Apart, … we kregen ze allemaal voorgeschoteld.

Opvallend was het plezier waarmee het, voor dit akoestische optreden tot drietal gereduceerde, Red Zebra op het podium stond. Wetende dat ze zich normaal bedienen van elektrische gitaren, slaagden ze er in de songs ook akoestisch écht wel tot hun recht te laten komen. Het was eens iets anders, maar toch 14 songs lang intens genieten.

Setlist:

Polar Club
Paradise Lost
TV Activity
The Ultimate Stranger
Don’t Put Your Head In A Bucket
Shadows Of Doubt
I’m Falling Apart
Beirut By Night
I Can’t Live in A Living Room
The Art Of Conversation
Winning (The Sound-cover)
Innocent People
John Wayne
Spit On The City

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

Music reviews

19
01
THE PULSEBEATS
LOOKIN’ OUT
18
01
ANALFABETISM
Rotvälta
17
01
ARMAGEDDON DILDOS
Desctruction
23
12
SYGO CRIES
Talking about walls
22
12
DIRK DA DAVO
King Of Fools
21
12
RHYS FULBER
Brutal Nature

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

27
01
On this day, 40 years ago, the B52's released Mesopotamia
25
01
Exactly 44 years ago, Joy Division played their very first concert!
24
01
Today, 4 years ago, Mark E. Smith, singer of legendary post-punk band The Fall died, aged 60
24
01
Today, exactly 31 years ago Front 242 released the album Tyranny ▶For You◀
23
01
46 years with David Bowie from Station To Station.
22
01
On this day, 12 years ago, Nitzer Ebb released their sixth studio album Industrial Complex!

Concert reviews

21
10
NICK CAVE
Nick Cave & Warren Ellis - 2021 Tour - Stadsschouwburg, Antwerp- 20/10/2021

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

09
01
25 YEARS OF AHRAYEPH
Everything I do, right or wrong, is being determined by my autism
17
12
SOPHIA LUCIA
Blurring Boundaries
11
12
JAH WOBBLE
'Bass was considered being among dying instruments for years. Dub pushed it to the front...'
05
12
MOVMENT
Finding Truth Through Dakness
26
11
WHISPERS IN THE SHADOW
I’m not a conservative songwriter and I’m not interested in the status quo; I’m interested in progress.

PHOTOS

24
01
DUCTAPE
Dark Winter Liège Festival - Le Garage
07
11
GARY NUMAN
Sinner's Day Heusden Zolder
07
11
COVENANT
Sinner's Day Heusden Zolder
07
11
AND ALSO THE TREES
Sinner's Day Heusden Zolder
07
11
A SPLIT - SECOND
Sinner's Day Heusden Zolder
07
11
YOUR LIFE ON HOLD
Sinner's Day Heusden Zolder
07
11
LEAETHER STRIP
Sinner's Day Heusden Zolder

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

28
01
THE BEAUTY OF GEMINA
Crossroads
27
01
156
Kokoro
26
01
WARDRUNA
Raido
25
01
FRONT 242
Controversy Between
24
01
ELVYA DULCIMER
Spring Dance
23
01
DIVE
Sidewalk Sinner - Snakedressed
22
01
IAN MCCULLOCH
Lover Lover Lover