tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

RED ZEBRA

29 augustus 2020 - Zarlarswing

Concert
24/09/2020, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


NL

In tijden waarin #soundofsilence jammer genoeg regeert, was er toch een lichtbaken in de Corona-duisternis met een geweldig leuk opgezet Zarlarswing in het Belgische Zarlardinge. En daar speelde ook het ooit volledig in Brugge gewortelde Red Zebra. Zij het met een akoestische set in een driemansbezetting: frontman Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chris Hazy De Neve op de gitaren.

Ze speelden net voor de middag in de leuke en charmante locatie van de Swingboerderie. Een grote hoeve, geweldig gezellig ingericht, een fenomenale schuur met daarin ingebed een uitermate cosy en van bar voorziene concertruimte. Slabbynck en zijn kornuiten mochten in alle vroegte om 11u45 de aftrap geven van dag twee van het driedaagse gebeuren.

Red Zebra akoestisch. Niet de eerste keer want, gezien de Corona-pandemie, speelden ze in de zomer van 2020 toch al redelijk wat concertjes. Niet evident, hoorden we van Hazy, gezien hun postpunk gebaat is bij stevig gitaarwerk. Wat daarvan te merken was: weinig. De nummers boeten op zich weinig in qua intensiteit. Een aantal songs waren zelfs meer dan geweldig in hun gestripte versie. Beirut By Night bijvoorbeeld klonk geweldig in zijn eenvoud.

Niet enkel het muzikale zorgde er op het vroege uur voor de aanwezigen een leuke gebeurtenis. Frontman Slabbynck plezierde tussen de songs in met enige al dan niet ter zake doende informatie op wel heel ludieke wijze. Zo kwamen we te weten dat hun eerste hit die ooit de top van de hitparades haalde – Don’t Put Your Head in a Bucket- te danken zou zijn aan een paar honderduizenden Indiërs die werden betaald om te stemmen. Zij krijgen elk jaar nog een bedankkaartje… Zo leren we nog iets, toch?

De setlist was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Natuurlijk te danken aan hun repertoire dat nog weinig uitleg nodig heeft. Het is moeilijk voor Red Zebra om géén greatest hits ten gehore te brengen, omdat ze nu eenmaal heel wat krakers hebben gemaakt. Helemaal leuk werd het toen, bij wijze van oprecht eerbetoon, Winning van The Sound werd ingezet. Heel mooi en krachtig gebracht.

De ultieme I Can’t Live In A Living Room, The Art Of Conversation die we dankzij alle modern technologie toch een stuk kwijt zijn en hebben vervangen door een swipende duim, TV Activity, Shadows Of Doubt, I’m Fallin Apart, … we kregen ze allemaal voorgeschoteld.

Opvallend was het plezier waarmee het, voor dit akoestische optreden tot drietal gereduceerde, Red Zebra op het podium stond. Wetende dat ze zich normaal bedienen van elektrische gitaren, slaagden ze er in de songs ook akoestisch écht wel tot hun recht te laten komen. Het was eens iets anders, maar toch 14 songs lang intens genieten.

Setlist:

Polar Club
Paradise Lost
TV Activity
The Ultimate Stranger
Don’t Put Your Head In A Bucket
Shadows Of Doubt
I’m Falling Apart
Beirut By Night
I Can’t Live in A Living Room
The Art Of Conversation
Winning (The Sound-cover)
Innocent People
John Wayne
Spit On The City

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

Music reviews

08
09
DEZ MONA & B.O.X
LUCY
02
09
SJOBLOM
Tape
01
09
JIHAD
Retrospekt
23
08
LA SCALTRA
Cabaret
14
08
MATT HART
TALES OF TERRA & CHAOS RETOLD
02
08
IMPERATIVE REACTION
Mirror

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

25
09
Today, exactly 34 years ago The Klinik released 'Plague'!
22
09
Today it’s been exactly 29 years since Nine Inch Nails released Broken (EP)
12
09
Goth/Industrial Artist NUDA Brings Light To Mental Health Struggles With New Video
10
09
Industrial Metal Band DERISION CULT Drops Fifteenth Album, 'Charlatans Inc.'
04
09
40 years ago, Soft Cell's version of ‘Tainted Love’ reached the number one position in the British hit parade!
02
09
Czech Gothic Rock Band CATHEDRAL IN FLAMES Bring Darkness & Hope With New Album

Concert reviews

24
09
RED ZEBRA
29 augustus 2020 - Zarlarswing

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

07
09
CYBORG AMOK
An Interview With Post-Punk / Gothic Duo, CYBORG AMOK
04
08
THE IMAGINARY SUITCASE
For most of my life, I have behaved the way I thought they wanted me to behave. And this is a scam.
02
08
BLACK ANGEL
Interview With BLACK ANGEL
31
07
ERASURE
'I'm preparing tracks for our up and coming tour' - An exclusive Interview with Vince Clarke
06
06
THE LOST INTERVIEW WITH KELLEY DEAL ( THE BREEDERS )
Peek-a-Boo publishes the interview with Kelley Deal that seemed to get lost for a long period of time - since it was made in 2018...

PHOTOS

27
09
SCHILLER
Strandkorb Openair Bochum Kemnader See
25
09
LEBANON HANOVER
Les Nuits Botanique
25
09
SELOFAN
Les Nuits Botanique
25
09
ISOLATED YOUTH
Les Nuits Botanique
25
09
PORNO KARAOKE
Porta Nigra
25
09
NACHTMAHR
Porta Nigra
25
09
THE PSYCHIC FORCE
Porta Nigra

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

28
09
CRYSTAL SODA CREAM
Command Control
27
09
AGENT SIDE GRINDER
Mag 7
26
09
DULAC
Nocturne (Official Music Video)
25
09
3TEETH
Atrophy
24
09
THE DANSE SOCIETY
Hide
23
09
SIEBEN
Sell Your Future
22
09
THE KLINIK
Go Back