tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

RED ZEBRA

29 augustus 2020 - Zarlarswing

Concert
24/09/2020, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


NL

In tijden waarin #soundofsilence jammer genoeg regeert, was er toch een lichtbaken in de Corona-duisternis met een geweldig leuk opgezet Zarlarswing in het Belgische Zarlardinge. En daar speelde ook het ooit volledig in Brugge gewortelde Red Zebra. Zij het met een akoestische set in een driemansbezetting: frontman Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chris Hazy De Neve op de gitaren.

Ze speelden net voor de middag in de leuke en charmante locatie van de Swingboerderie. Een grote hoeve, geweldig gezellig ingericht, een fenomenale schuur met daarin ingebed een uitermate cosy en van bar voorziene concertruimte. Slabbynck en zijn kornuiten mochten in alle vroegte om 11u45 de aftrap geven van dag twee van het driedaagse gebeuren.

Red Zebra akoestisch. Niet de eerste keer want, gezien de Corona-pandemie, speelden ze in de zomer van 2020 toch al redelijk wat concertjes. Niet evident, hoorden we van Hazy, gezien hun postpunk gebaat is bij stevig gitaarwerk. Wat daarvan te merken was: weinig. De nummers boeten op zich weinig in qua intensiteit. Een aantal songs waren zelfs meer dan geweldig in hun gestripte versie. Beirut By Night bijvoorbeeld klonk geweldig in zijn eenvoud.

Niet enkel het muzikale zorgde er op het vroege uur voor de aanwezigen een leuke gebeurtenis. Frontman Slabbynck plezierde tussen de songs in met enige al dan niet ter zake doende informatie op wel heel ludieke wijze. Zo kwamen we te weten dat hun eerste hit die ooit de top van de hitparades haalde – Don’t Put Your Head in a Bucket- te danken zou zijn aan een paar honderduizenden Indiërs die werden betaald om te stemmen. Zij krijgen elk jaar nog een bedankkaartje… Zo leren we nog iets, toch?

De setlist was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Natuurlijk te danken aan hun repertoire dat nog weinig uitleg nodig heeft. Het is moeilijk voor Red Zebra om géén greatest hits ten gehore te brengen, omdat ze nu eenmaal heel wat krakers hebben gemaakt. Helemaal leuk werd het toen, bij wijze van oprecht eerbetoon, Winning van The Sound werd ingezet. Heel mooi en krachtig gebracht.

De ultieme I Can’t Live In A Living Room, The Art Of Conversation die we dankzij alle modern technologie toch een stuk kwijt zijn en hebben vervangen door een swipende duim, TV Activity, Shadows Of Doubt, I’m Fallin Apart, … we kregen ze allemaal voorgeschoteld.

Opvallend was het plezier waarmee het, voor dit akoestische optreden tot drietal gereduceerde, Red Zebra op het podium stond. Wetende dat ze zich normaal bedienen van elektrische gitaren, slaagden ze er in de songs ook akoestisch écht wel tot hun recht te laten komen. Het was eens iets anders, maar toch 14 songs lang intens genieten.

Setlist:

Polar Club
Paradise Lost
TV Activity
The Ultimate Stranger
Don’t Put Your Head In A Bucket
Shadows Of Doubt
I’m Falling Apart
Beirut By Night
I Can’t Live in A Living Room
The Art Of Conversation
Winning (The Sound-cover)
Innocent People
John Wayne
Spit On The City

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

Music reviews

26
01
FIX8:SED8
The Inevitable Relapse (Limited Edition)
25
01
POUPPEE FABRIKK
Burn Forever
23
01
STURM CAFE
Fernes Land
18
01
DISTANT VOICES
Long Road to Home
17
01
FRONT LINE ASSEMBLY
Mechanical Soul
16
01
IMPLANT
Phantom Pain

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

25
01
Exactly 43 years ago, Joy Division played their very first concert!
24
01
Today, exactly 30 years ago Front 242 released the album Tyranny ▶For You◀
24
01
Today, 3 years ago, Mark E. Smith, singer of legendary post-punk band The Fall died, aged 60
22
01
On this day, 11 years ago, Nitzer Ebb released their sixth studio album Industrial Complex!
21
01
Today, exactly 28 years ago, Ministry released Just One Fix!
19
01
On this day, 30 years ago (19 January 1991), The Cure performed at The Great British Music Awards!

Concert reviews

24
09
RED ZEBRA
29 augustus 2020 - Zarlarswing

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

07
01
MAMAN KUSTERS
‘Let’s Keep It Intriguing
16
12
THE BREATH OF LIFE
'No, I never considered quitting making music. Nor to taste good special beers.'
05
12
CEVIN KEY (SKINNY PUPPY, DOWNLOAD)
'It really has been like the formation of a new band in a lot of ways...'
03
12
ALEX SKOLNICK (TESTAMENT, ALEX SKOLNICK TRIO)
'I was as knocked out as I was hearing Van Halen...'
14
11
PROYECTO MIRAGE
I Think We Needed A Break

PHOTOS

25
09
PETER HEPPNER
Strandkorb Open Air Mönchengladbach
20
09
STAR-INDUSTRY
Liège New Wave Festival
20
09
DEER DEAR
Liège New Wave Festival
20
09
LARVA
Liège New Wave Festival
20
09
LIZARD SMILE
Liège New Wave Festival
20
09
DELERITAS
Liège New Wave Festival
20
08
JUSTIN SULLIVAN & GASTONE
Kreisverwaltung Groß-Gerau

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

26
01
CHICKS ON SPEED
Utopia
25
01
STRONG PRODUCT
Trolleybus Park
24
01
BUZZ KULL
Last in the club
23
01
KALTE NACHT
Voices in silence
22
01
SYNAPTIC DEFECT
Tacky games
21
01
ROB ZOMBIE
The Triumph of King Freak (A Crypt of Preservation and Superstition)
20
01
NEW ORDER
True Faith