tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

RED ZEBRA

29 augustus 2020 - Zarlarswing

Concert
24/09/2020, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


NL

In tijden waarin #soundofsilence jammer genoeg regeert, was er toch een lichtbaken in de Corona-duisternis met een geweldig leuk opgezet Zarlarswing in het Belgische Zarlardinge. En daar speelde ook het ooit volledig in Brugge gewortelde Red Zebra. Zij het met een akoestische set in een driemansbezetting: frontman Peter Slabbynck, Sam Claeys en Chris Hazy De Neve op de gitaren.

Ze speelden net voor de middag in de leuke en charmante locatie van de Swingboerderie. Een grote hoeve, geweldig gezellig ingericht, een fenomenale schuur met daarin ingebed een uitermate cosy en van bar voorziene concertruimte. Slabbynck en zijn kornuiten mochten in alle vroegte om 11u45 de aftrap geven van dag twee van het driedaagse gebeuren.

Red Zebra akoestisch. Niet de eerste keer want, gezien de Corona-pandemie, speelden ze in de zomer van 2020 toch al redelijk wat concertjes. Niet evident, hoorden we van Hazy, gezien hun postpunk gebaat is bij stevig gitaarwerk. Wat daarvan te merken was: weinig. De nummers boeten op zich weinig in qua intensiteit. Een aantal songs waren zelfs meer dan geweldig in hun gestripte versie. Beirut By Night bijvoorbeeld klonk geweldig in zijn eenvoud.

Niet enkel het muzikale zorgde er op het vroege uur voor de aanwezigen een leuke gebeurtenis. Frontman Slabbynck plezierde tussen de songs in met enige al dan niet ter zake doende informatie op wel heel ludieke wijze. Zo kwamen we te weten dat hun eerste hit die ooit de top van de hitparades haalde – Don’t Put Your Head in a Bucket- te danken zou zijn aan een paar honderduizenden Indiërs die werden betaald om te stemmen. Zij krijgen elk jaar nog een bedankkaartje… Zo leren we nog iets, toch?

De setlist was er ééntje om duimen en vingers bij af te likken. Natuurlijk te danken aan hun repertoire dat nog weinig uitleg nodig heeft. Het is moeilijk voor Red Zebra om géén greatest hits ten gehore te brengen, omdat ze nu eenmaal heel wat krakers hebben gemaakt. Helemaal leuk werd het toen, bij wijze van oprecht eerbetoon, Winning van The Sound werd ingezet. Heel mooi en krachtig gebracht.

De ultieme I Can’t Live In A Living Room, The Art Of Conversation die we dankzij alle modern technologie toch een stuk kwijt zijn en hebben vervangen door een swipende duim, TV Activity, Shadows Of Doubt, I’m Fallin Apart, … we kregen ze allemaal voorgeschoteld.

Opvallend was het plezier waarmee het, voor dit akoestische optreden tot drietal gereduceerde, Red Zebra op het podium stond. Wetende dat ze zich normaal bedienen van elektrische gitaren, slaagden ze er in de songs ook akoestisch écht wel tot hun recht te laten komen. Het was eens iets anders, maar toch 14 songs lang intens genieten.

Setlist:

Polar Club
Paradise Lost
TV Activity
The Ultimate Stranger
Don’t Put Your Head In A Bucket
Shadows Of Doubt
I’m Falling Apart
Beirut By Night
I Can’t Live in A Living Room
The Art Of Conversation
Winning (The Sound-cover)
Innocent People
John Wayne
Spit On The City

Jurgen BRAECKEVELT
24/09/2020


24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing 24/09/2020 : RED ZEBRA - 29 augustus 2020 - Zarlarswing

Music reviews

06
05
INSTITUTE FOR THE CRIMINALLY INSANE
Classic Chevrolet
05
05
PESCH
Melba
22
04
PINK TURNS BLUE
There Must Be So Much More
21
04
POTOCHKINE
Sortilèges
20
04
BLUTENGEL
Fountain of Destiny
19
04
DAEMONIA NYMPHE
Witches' Lullaby

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

07
05
This month it’s been 43 years since Kraftwerk released Die Roboter / The Robots!
06
05
Neo-Classical Band AUTUMN TEARS Reveals The Glow Of Desperation
05
05
This month it is 33 years ago Front Line Assembly released their EP Disorder!
03
05
On this day, 16 years ago Nine Inch Nails released [WITH_TEETH]!
02
05
32 years of Disintegration!
02
05
43 years 'United'! TG's debut single!

Concert reviews

24
09
RED ZEBRA
29 augustus 2020 - Zarlarswing

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

20
04
TERMINAL SERIOUS
I ask myself time after time: can love still save us?
15
04
BLEEDING RAVEN
Never really took myself serious... still don’t...
12
02
DIVE
We All Can Ask Us The Question ‘Where Do We Go From Here?'
10
02
RAYMOND WATTS (PIG)
'It’s not a re-discovery. It’s finding the way in to let the stuff out...'
02
02
JOHN 3:16
I regularly come across animal remains at various stages of decomposition. That started to affect me, and that's where the concept of the record was born.

PHOTOS

15
04
FAD GADGET
Mean Fiddler, London, England
25
09
PETER HEPPNER
Strandkorb Open Air Mönchengladbach
20
09
STAR-INDUSTRY
Liège New Wave Festival
20
09
DEER DEAR
Liège New Wave Festival
20
09
LARVA
Liège New Wave Festival
20
09
LIZARD SMILE
Liège New Wave Festival
20
09
DELERITAS
Liège New Wave Festival

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

07
05
DAVEY SUICIDE
Imperfect
06
05
THE NEON JUDGEMENT
Fashion Party
05
05
SEVERE ILLUSION
Contribution
04
05
KIM WILDE
Cambodia
03
05
SYD 31
Bulldoze Everything
02
05
THE CURE
10:15 Saturday Night
01
05
BOYTRONIC
Time After Midnight