tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND

WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

Het ‘officiële’ WGT startte op vrijdag, maar op donderdag 1 juni konden de ongeduldige zwartjassen terecht in de Felsenkeller voor de EBM-warm-up. Muziekliefhebber als we zijn, waren we ter plaatse.

De affiche kon ook wel bekoren: Zweite Jugend, High-Functioning Flesh, Schwefelgelb en het Belgische EBM-ensemble A Split Second. Aan publiek geen gebrek: de zaal was toch driekwart gevuld, niet slecht voor een warm-up.

Gepeupel van alle pluimage kwam opdagen: van old-school EBM-ers over deathrockers tot cybers. Het zal er wel mee te maken hebben dat ook in de kleine zaaltjes optredens te bezichtigen waren en in twee zalen de eerste ‘mini-fuiven’.

Het mag gezegd denk ik: als allereerste op het podium op WGT, het kan geen cadeau zijn. Zweite Jugend kreeg de hete aardappel toegeschoven en bracht genietbare EBM, in ware warm-up stijl. Want het duurde toch een vijftal nummers lang vooraleer er van warm-up sprake kon zijn. Tergend traag begonnen de beats tempo te halen en geraakte de frontman op dreef. Toen dieselmotor warm was, kwam er tempo in. Jammer genoeg wat laat want de rest van het optreden kon de beweging er bij het publiek niet in houden. Het duo brengt dan wel oldschool EBM, maar de schwung geraakte er niet echt in.

High Functioning Flesh slaagde daar evenmin in. Hoe energiek de zanger ook was, het publiek reageerde eerder lauw. Het optreden miste punch, een trap onder de kont, voor mijn part een stevige rechtse in de onderbuik, om met een verkrampte reactie een lijf in beweging te krijgen.

Het schokeffect kwam daarna met Schwefelgelb. Mokerslagen van de eerste minuut, en dat dik 50 minuten lang. Het duo speelt ‘Techno body music’, af en toe met meer techno-invloeden, dan weer met EBM-mokerslagen. In elk geval sloegen de bliksems vanop het podium van seconde één de zaal in, die de mokerslagen van songs gewillig incasseerde.

Eindelijk waren we warmed-up voor de grande finale van de avond: A Split Second. De Belgische EBM-band van het eerste uur had het publiek op zijn hand. Ze speelden een set in strak tempo, maar het was niet eenvoudig om na het Duitse geweld van Schwefelgelb nog overtreffender uit te pakken. Het geluid liet op momenten ook wat te wensen over en het publiek bewoog wel, meer dan toch eerder heupwiegend na de ravage die het duo Duitsers had aangericht. Anyway: A Split Second is én blijft bij de 'groten' en dat is ook terecht. Waren we opgewarmd? Yes, we were !!!!!!!!!

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Music reviews

18
04
TERMINAL SERIOUS
Love Was Lies
16
04
AD:KEY
I can't feel you
16
04
PORTION CONTROL
SEED EP3
15
04
ABSOLUTE BODY CONTROL
A New Dawn
15
04
IN ABSENTIA
Charnel House Chatterbox (Remastered 2021)
14
04
THE BURYING KIND
The Burying Kind ( EP )

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

16
04
36 years ago, The Sisters Of Mercy performed No Time To Cry on German TV!
16
04
On this day, 36 years ago, The Sisters Of Mercy performed ‘No Time to Cry’ on German TV
15
04
On this day, 20 years ago, FAD GADGET performed his first legendary come-back show!
14
04
In memorian.... The Punk Empowerment Of Poly Styrene (° 3 July 1957 †25 April 2011)
13
04
34 years MUTE records released 'Let Your Body Learn' by Nitzer Ebb!
07
04
Skinny Puppy’s Cevin Key zoom chat's with à;GRUMH...

Concert reviews

24
09
RED ZEBRA
29 augustus 2020 - Zarlarswing

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

15
04
BLEEDING RAVEN
Never really took myself serious... still don’t...
12
02
DIVE
We All Can Ask Us The Question ‘Where Do We Go From Here?'
10
02
RAYMOND WATTS (PIG)
'It’s not a re-discovery. It’s finding the way in to let the stuff out...'
02
02
JOHN 3:16
I regularly come across animal remains at various stages of decomposition. That started to affect me, and that's where the concept of the record was born.
07
01
MAMAN KUSTERS
‘Let’s Keep It Intriguing

PHOTOS

15
04
FAD GADGET
Mean Fiddler, London, England
25
09
PETER HEPPNER
Strandkorb Open Air Mönchengladbach
20
09
STAR-INDUSTRY
Liège New Wave Festival
20
09
DEER DEAR
Liège New Wave Festival
20
09
LARVA
Liège New Wave Festival
20
09
LIZARD SMILE
Liège New Wave Festival
20
09
DELERITAS
Liège New Wave Festival

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

18
04
TROUBLE FAIT'
Beads of Emerald
17
04
LYNCELIA
Self-Mystery Girl
16
04
COCTEAU TWINS
Carolyn's Fingers
15
04
FAITH AND THE MUSE
Battle Hymn
14
04
MESH
It scares me
13
04
MONOTONE EXPRESSION
Out Of Tune With Life
12
04
LAID BACK
White Horse