tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND

WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

Het ‘officiële’ WGT startte op vrijdag, maar op donderdag 1 juni konden de ongeduldige zwartjassen terecht in de Felsenkeller voor de EBM-warm-up. Muziekliefhebber als we zijn, waren we ter plaatse.

De affiche kon ook wel bekoren: Zweite Jugend, High-Functioning Flesh, Schwefelgelb en het Belgische EBM-ensemble A Split Second. Aan publiek geen gebrek: de zaal was toch driekwart gevuld, niet slecht voor een warm-up.

Gepeupel van alle pluimage kwam opdagen: van old-school EBM-ers over deathrockers tot cybers. Het zal er wel mee te maken hebben dat ook in de kleine zaaltjes optredens te bezichtigen waren en in twee zalen de eerste ‘mini-fuiven’.

Het mag gezegd denk ik: als allereerste op het podium op WGT, het kan geen cadeau zijn. Zweite Jugend kreeg de hete aardappel toegeschoven en bracht genietbare EBM, in ware warm-up stijl. Want het duurde toch een vijftal nummers lang vooraleer er van warm-up sprake kon zijn. Tergend traag begonnen de beats tempo te halen en geraakte de frontman op dreef. Toen dieselmotor warm was, kwam er tempo in. Jammer genoeg wat laat want de rest van het optreden kon de beweging er bij het publiek niet in houden. Het duo brengt dan wel oldschool EBM, maar de schwung geraakte er niet echt in.

High Functioning Flesh slaagde daar evenmin in. Hoe energiek de zanger ook was, het publiek reageerde eerder lauw. Het optreden miste punch, een trap onder de kont, voor mijn part een stevige rechtse in de onderbuik, om met een verkrampte reactie een lijf in beweging te krijgen.

Het schokeffect kwam daarna met Schwefelgelb. Mokerslagen van de eerste minuut, en dat dik 50 minuten lang. Het duo speelt ‘Techno body music’, af en toe met meer techno-invloeden, dan weer met EBM-mokerslagen. In elk geval sloegen de bliksems vanop het podium van seconde één de zaal in, die de mokerslagen van songs gewillig incasseerde.

Eindelijk waren we warmed-up voor de grande finale van de avond: A Split Second. De Belgische EBM-band van het eerste uur had het publiek op zijn hand. Ze speelden een set in strak tempo, maar het was niet eenvoudig om na het Duitse geweld van Schwefelgelb nog overtreffender uit te pakken. Het geluid liet op momenten ook wat te wensen over en het publiek bewoog wel, meer dan toch eerder heupwiegend na de ravage die het duo Duitsers had aangericht. Anyway: A Split Second is én blijft bij de 'groten' en dat is ook terecht. Waren we opgewarmd? Yes, we were !!!!!!!!!

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Music reviews

08
12
NEON TZIGANE
Del Wesh
07
12
FROSTTIDE
Decedents – Enshrined
06
12
MIREXXX
Vault
23
11
JO QUAIL
Exsolve
22
11
SADOMANCER
Dystopian Dawn
20
11
METROLAND
Memorabilia & Memorabilia The Remixes

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

10
12
On this day, 39 years ago John Peel broadcasted Joy Division's 2nd Peel Sessions!
09
12
SID VICIOUS, A Christmas Story | 41-Years Ago The Pistols Deliver Christmas
08
12
Today, 40 years ago, Public Image released its debut album First issue!
08
12
Celebration Of The Lizard | Today Is Jim Morrison’s 75th-Birthday
06
12
Ever Fallen In love? | A Tribute To Pete Shelley (17/4/1955-06/12/18)
06
12
BodyBeats announces complete and 100% Swedish line-up for International EBM day!

Concert reviews

16
11
HEILUNG
Live at The Islington Assembly Hall
06
11
INCONCESSUS LUX LUCIS
30
10
SERPENTYNE
European Tour 2018
24
09
MODELE MARTIAL - AUTOPSIE D'UNE OMBRE - IAMTHESHADOW
B52 - Eernegem - 14/09/2018
14
08
WAVE GOTIK TREFFEN
Review from WGT 2018, Leipzig, Germany
10
08
GOLDEN EARRING + THE KIDS
Live at Zulzeekse Feesten, Kluisbergen - Belgium - 28.07.2018

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

10
12
THE BLADES
Too Late To Stop Now! | The Return Of The Blades - An Interview With Paul Cleary
05
12
NOIRE ANTIDOTE
'Negative etiquette' resemblance the negative sides of human behaviour but more translated into a feeling.
24
11
DOPPELGANGER
'We are goths, and we only remember the sad stories :)'
22
11
PAUL LEARY (THE COCKY BITCHES,BUTTHOLE SURFERS)
'My mind has a jukebox that I cannot unplug.'
19
11
THE NAMES
We're lucky to have everyone still alive and well, unlike many of our friends of Factory records.

PHOTOS

03
12
WHISPERING SONS
Sinner's Day Genk
03
12
JOHN CALE
Sinner's Day Genk
03
12
RED ZEBRA
Sinner's Day Genk
03
12
GANG OF FOUR
Sinner's Day Genk
02
12
FISCHER Z
Sinner's Day Genk
02
12
COCAINE PISS
Sinner's Day Genk
02
12
DE BRASSERS
Sinner's Day Genk

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

11
12
FUNKER VOGT
Feel the Pain
10
12
THE VIOLENT YOUTH
Rabota (my life is a job)
09
12
0KONTROL
Lullaby
08
12
DICEPEOPLE
Somebody to Love
08
12
RAMPLINGG
Set My Heart
07
12
KATATONIA
Old Heart Falls
06
12
ZANIAS
Aletheia (Official Video)