tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND

WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

Het ‘officiële’ WGT startte op vrijdag, maar op donderdag 1 juni konden de ongeduldige zwartjassen terecht in de Felsenkeller voor de EBM-warm-up. Muziekliefhebber als we zijn, waren we ter plaatse.

De affiche kon ook wel bekoren: Zweite Jugend, High-Functioning Flesh, Schwefelgelb en het Belgische EBM-ensemble A Split Second. Aan publiek geen gebrek: de zaal was toch driekwart gevuld, niet slecht voor een warm-up.

Gepeupel van alle pluimage kwam opdagen: van old-school EBM-ers over deathrockers tot cybers. Het zal er wel mee te maken hebben dat ook in de kleine zaaltjes optredens te bezichtigen waren en in twee zalen de eerste ‘mini-fuiven’.

Het mag gezegd denk ik: als allereerste op het podium op WGT, het kan geen cadeau zijn. Zweite Jugend kreeg de hete aardappel toegeschoven en bracht genietbare EBM, in ware warm-up stijl. Want het duurde toch een vijftal nummers lang vooraleer er van warm-up sprake kon zijn. Tergend traag begonnen de beats tempo te halen en geraakte de frontman op dreef. Toen dieselmotor warm was, kwam er tempo in. Jammer genoeg wat laat want de rest van het optreden kon de beweging er bij het publiek niet in houden. Het duo brengt dan wel oldschool EBM, maar de schwung geraakte er niet echt in.

High Functioning Flesh slaagde daar evenmin in. Hoe energiek de zanger ook was, het publiek reageerde eerder lauw. Het optreden miste punch, een trap onder de kont, voor mijn part een stevige rechtse in de onderbuik, om met een verkrampte reactie een lijf in beweging te krijgen.

Het schokeffect kwam daarna met Schwefelgelb. Mokerslagen van de eerste minuut, en dat dik 50 minuten lang. Het duo speelt ‘Techno body music’, af en toe met meer techno-invloeden, dan weer met EBM-mokerslagen. In elk geval sloegen de bliksems vanop het podium van seconde één de zaal in, die de mokerslagen van songs gewillig incasseerde.

Eindelijk waren we warmed-up voor de grande finale van de avond: A Split Second. De Belgische EBM-band van het eerste uur had het publiek op zijn hand. Ze speelden een set in strak tempo, maar het was niet eenvoudig om na het Duitse geweld van Schwefelgelb nog overtreffender uit te pakken. Het geluid liet op momenten ook wat te wensen over en het publiek bewoog wel, meer dan toch eerder heupwiegend na de ravage die het duo Duitsers had aangericht. Anyway: A Split Second is én blijft bij de 'groten' en dat is ook terecht. Waren we opgewarmd? Yes, we were !!!!!!!!!

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Music reviews

28
07
WULF7
I don't want (Anymore)
06
07
TRAGIC IMPULSE
Distant Worlds
04
07
RAMMSTEIN
Zeit
27
06
BALVANERA
Courses of Action
14
06
TERMINAL SERIOUS
Gift For You
10
06
SAMHAIN
Experiment

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

08
08
32 years of Head/Down with MOEV
07
08
Neo-Fanfare/Darkwave Band, Crooniek Reflects On The Concept Of Time With New Album
06
08
Post-Punk Artist Daniel Ouellette Brings Life To A Haunted House With New Album
05
08
Industrial bass artist SINthetik Messiah addresses violence in The Vatican with new single
05
08
NOISE UNIT is back in full force!
05
08
Industrial artist, Nuda addresses past trauma & mental illness with 'Trigger'

Concert reviews

05
07
EINSTURZENDE NEUBAUTEN
40 Years Einsturzende Neubauten at Ancienne Belgique - Brussels - B (20+21.06.2022)
14
06
WULF7 + THE JUGGERNAUTS
11/06/2022 - LIVE AT THE BAROCK - BRUGGE
14
06
'N TALES, INTERZONE, GROUND NERO
At B52 Club Eeernegem
24
05
STAATSEINDE
Staatseinde live @Kinky Star - 14 mei 2022
13
05
WUK
A try-out that became a book...
21
10
NICK CAVE
Nick Cave & Warren Ellis - 2021 Tour - Stadsschouwburg, Antwerp- 20/10/2021

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

05
08
MOTOR!K
I have to admit that I often still find it strange and difficult to grasp: people going crazy on three weirdos playing some repetitive music
12
07
FERALIA PLANITIA & DAS AUGE
'Thanks to our overlapping tastes in music, we became good friends; music was our cement, sort of speak…'
18
05
PUSSY RIOT
Unfortunately, everyone only understood what Putin is like when he started a war in Ukraine.
18
05
HAGAR THE WOMB
Now we know the audience will help us out when we forget the lyrics.
18
05
HETZE
We all work with homeless people on a daily basis and we try to be actively involved in their struggle.

PHOTOS

05
08
RAMMSTEIN
Park De Nieuwe Koers Oostende
02
08
SHE PAST AWAY
Amphi Festival Keulen
02
08
FROZEN PLASMA
Amphi Festival Keulen
02
08
MONO INC.
Amphi Festival Keulen
02
08
[:SITD:]
Amphi Festival Keulen
02
08
MESH
Amphi Festival Keulen
02
08
ROME
Amphi Festival Keulen

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

07
08
CREMATORY
Haus Mit Garten
06
08
K-X-P
Space Precious Time
05
08
MONICA JEFFRIES
In Circles
04
08
ILLUMININE
For What It's Worth (Live at Sundlaugin Studio)
03
08
THE CURE
A Forest (Live in Paris 1979)
02
08
DIE KRUPPS
Goldfinger
01
08
ZARDONIC
Revelation