tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND

WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

Het ‘officiële’ WGT startte op vrijdag, maar op donderdag 1 juni konden de ongeduldige zwartjassen terecht in de Felsenkeller voor de EBM-warm-up. Muziekliefhebber als we zijn, waren we ter plaatse.

De affiche kon ook wel bekoren: Zweite Jugend, High-Functioning Flesh, Schwefelgelb en het Belgische EBM-ensemble A Split Second. Aan publiek geen gebrek: de zaal was toch driekwart gevuld, niet slecht voor een warm-up.

Gepeupel van alle pluimage kwam opdagen: van old-school EBM-ers over deathrockers tot cybers. Het zal er wel mee te maken hebben dat ook in de kleine zaaltjes optredens te bezichtigen waren en in twee zalen de eerste ‘mini-fuiven’.

Het mag gezegd denk ik: als allereerste op het podium op WGT, het kan geen cadeau zijn. Zweite Jugend kreeg de hete aardappel toegeschoven en bracht genietbare EBM, in ware warm-up stijl. Want het duurde toch een vijftal nummers lang vooraleer er van warm-up sprake kon zijn. Tergend traag begonnen de beats tempo te halen en geraakte de frontman op dreef. Toen dieselmotor warm was, kwam er tempo in. Jammer genoeg wat laat want de rest van het optreden kon de beweging er bij het publiek niet in houden. Het duo brengt dan wel oldschool EBM, maar de schwung geraakte er niet echt in.

High Functioning Flesh slaagde daar evenmin in. Hoe energiek de zanger ook was, het publiek reageerde eerder lauw. Het optreden miste punch, een trap onder de kont, voor mijn part een stevige rechtse in de onderbuik, om met een verkrampte reactie een lijf in beweging te krijgen.

Het schokeffect kwam daarna met Schwefelgelb. Mokerslagen van de eerste minuut, en dat dik 50 minuten lang. Het duo speelt ‘Techno body music’, af en toe met meer techno-invloeden, dan weer met EBM-mokerslagen. In elk geval sloegen de bliksems vanop het podium van seconde één de zaal in, die de mokerslagen van songs gewillig incasseerde.

Eindelijk waren we warmed-up voor de grande finale van de avond: A Split Second. De Belgische EBM-band van het eerste uur had het publiek op zijn hand. Ze speelden een set in strak tempo, maar het was niet eenvoudig om na het Duitse geweld van Schwefelgelb nog overtreffender uit te pakken. Het geluid liet op momenten ook wat te wensen over en het publiek bewoog wel, meer dan toch eerder heupwiegend na de ravage die het duo Duitsers had aangericht. Anyway: A Split Second is én blijft bij de 'groten' en dat is ook terecht. Waren we opgewarmd? Yes, we were !!!!!!!!!

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Music reviews

08
09
DEZ MONA & B.O.X
LUCY
02
09
SJOBLOM
Tape
01
09
JIHAD
Retrospekt
23
08
LA SCALTRA
Cabaret
14
08
MATT HART
TALES OF TERRA & CHAOS RETOLD
02
08
IMPERATIVE REACTION
Mirror

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

12
09
Goth/Industrial Artist NUDA Brings Light To Mental Health Struggles With New Video
10
09
Industrial Metal Band DERISION CULT Drops Fifteenth Album, 'Charlatans Inc.'
04
09
40 years ago, Soft Cell's version of ‘Tainted Love’ reached the number one position in the British hit parade!
02
09
Czech Gothic Rock Band CATHEDRAL IN FLAMES Bring Darkness & Hope With New Album
01
09
The Utimate Dreamers reveals new kinky synthwave/ebm video
28
08
44 years ago Iggy Pop released Lust for Life (29th August 1977)

Concert reviews

24
09
RED ZEBRA
29 augustus 2020 - Zarlarswing

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

07
09
CYBORG AMOK
An Interview With Post-Punk / Gothic Duo, CYBORG AMOK
04
08
THE IMAGINARY SUITCASE
For most of my life, I have behaved the way I thought they wanted me to behave. And this is a scam.
02
08
BLACK ANGEL
Interview With BLACK ANGEL
31
07
ERASURE
'I'm preparing tracks for our up and coming tour' - An exclusive Interview with Vince Clarke
06
06
THE LOST INTERVIEW WITH KELLEY DEAL ( THE BREEDERS )
Peek-a-Boo publishes the interview with Kelley Deal that seemed to get lost for a long period of time - since it was made in 2018...

PHOTOS

12
09
PRAGA KHAN
Rock Monsieur Hamont
12
09
RED ZEBRA
Rock Monsieur Hamont
03
09
JUSTIN SULLIVAN NEW MODEL ARMY SOLO TOUR
Fzw Dortmund Germany
31
08
CLAN OF XYMOX
Live am See Meschede Hennesee Germany
30
08
DEAR WOLF
Live am See Meschede Hennesee Germany
30
08
THEN COMES SILENCE
Live am See Meschede Hennesee Germany
28
08
THE NEON JUDGEMENT
Sinner's Day Special Oostende

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

20
09
VARSOVIE
Killing Anna
19
09
RASTABAN
Hore Dolom
18
09
0KONTROL
Ty Vezde (abstract remix by People Theatre)
17
09
KIRLIAN CAMERA
Black August
16
09
THE VISION BLEAK
Into The Unknown
15
09
DILK
Deprecated (Official Video)
15
09
THE VIOLENT YOUTH
Rabota (my life is a job)