tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND

WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Concert
26/06/2017, Jurgen BRAECKEVELT

EN

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


NL

Het ‘officiële’ WGT startte op vrijdag, maar op donderdag 1 juni konden de ongeduldige zwartjassen terecht in de Felsenkeller voor de EBM-warm-up. Muziekliefhebber als we zijn, waren we ter plaatse.

De affiche kon ook wel bekoren: Zweite Jugend, High-Functioning Flesh, Schwefelgelb en het Belgische EBM-ensemble A Split Second. Aan publiek geen gebrek: de zaal was toch driekwart gevuld, niet slecht voor een warm-up.

Gepeupel van alle pluimage kwam opdagen: van old-school EBM-ers over deathrockers tot cybers. Het zal er wel mee te maken hebben dat ook in de kleine zaaltjes optredens te bezichtigen waren en in twee zalen de eerste ‘mini-fuiven’.

Het mag gezegd denk ik: als allereerste op het podium op WGT, het kan geen cadeau zijn. Zweite Jugend kreeg de hete aardappel toegeschoven en bracht genietbare EBM, in ware warm-up stijl. Want het duurde toch een vijftal nummers lang vooraleer er van warm-up sprake kon zijn. Tergend traag begonnen de beats tempo te halen en geraakte de frontman op dreef. Toen dieselmotor warm was, kwam er tempo in. Jammer genoeg wat laat want de rest van het optreden kon de beweging er bij het publiek niet in houden. Het duo brengt dan wel oldschool EBM, maar de schwung geraakte er niet echt in.

High Functioning Flesh slaagde daar evenmin in. Hoe energiek de zanger ook was, het publiek reageerde eerder lauw. Het optreden miste punch, een trap onder de kont, voor mijn part een stevige rechtse in de onderbuik, om met een verkrampte reactie een lijf in beweging te krijgen.

Het schokeffect kwam daarna met Schwefelgelb. Mokerslagen van de eerste minuut, en dat dik 50 minuten lang. Het duo speelt ‘Techno body music’, af en toe met meer techno-invloeden, dan weer met EBM-mokerslagen. In elk geval sloegen de bliksems vanop het podium van seconde één de zaal in, die de mokerslagen van songs gewillig incasseerde.

Eindelijk waren we warmed-up voor de grande finale van de avond: A Split Second. De Belgische EBM-band van het eerste uur had het publiek op zijn hand. Ze speelden een set in strak tempo, maar het was niet eenvoudig om na het Duitse geweld van Schwefelgelb nog overtreffender uit te pakken. Het geluid liet op momenten ook wat te wensen over en het publiek bewoog wel, meer dan toch eerder heupwiegend na de ravage die het duo Duitsers had aangericht. Anyway: A Split Second is én blijft bij de 'groten' en dat is ook terecht. Waren we opgewarmd? Yes, we were !!!!!!!!!

Jurgen BRAECKEVELT
26/06/2017


26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller 26/06/2017 : ZWEITE JUGEND, HIGH-FUNCTIONING FLESH, SCHWEFELGELB, A SPLIT SECOND - WGT EBM warm-up - Felsenkeller

Music reviews

20
02
UNIDENTIFIED MAN
Memento Mori
17
02
NEON ELECTRONICS
Mondriaan
15
02
QUAL
Cyber Care
14
02
0KONTROL
3RDEYE2NDHAND
12
02
LIEBKNECHT
ICE over Erfurt
11
02
THE SPECIALS
Encore

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

22
02
Blutengel releases new album UN:GOT!
18
02
Damned, Damned, Damned - At 42, 42, 42!
18
02
Today, exactly 16 years ago, American Industrial Metal band Ministry released Animositisomina!
17
02
Mechanical Man | Remembering Bob Casale - The Devo Legend
15
02
This month it’s been 23 years since Ministry released their cover version of Bob Dylan’s ‘Lay Lady Lay’!
15
02
This February, it's 32 years since Kraftwerk released 'The Telephone Call / Der Telefon-Anruf'.

Concert reviews

15
01
PALAIS IDEAL & DAGEIST
B52 - Eernegem - 16/12/2018
14
01
STAR INDUSTRY, DAGEIST, KEZDOWN
EGW- ROCK, Jeugdhuis Asgaard
06
01
RITUAL SERVICE, MOTHER WITCH AND & DEAD WATER GHOSTS AND GOOSLA
Live at The Volume Club, Kiev, 7th December 2018
16
11
HEILUNG
Live at The Islington Assembly Hall
06
11
INCONCESSUS LUX LUCIS
30
10
SERPENTYNE
European Tour 2018

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

21
02
MICHAEL CIRAVOLO - BEAUTY IN CHAOS
'I am forever indebted to everyone involved in Beauty In Chaos. We are friends, and now family with what we all created'.
19
02
ADRIANO CANZIAN
Almost Everything That Is Produced Today Makes Me Sick
16
02
THE ARCH
Living healthy can be pretty stressful
16
02
EVI VINE
'..I am a human being taking one step forward-two steps back like everyone else'
15
02
MORTAJA
It Always Has Been My Dream And I'm Enjoying It A Lot

PHOTOS

17
02
KAELAN MIKLA
Magasin 4
17
02
SOME EMBER
Magasin 4
17
02
TURQUOISE
Magasin 4
10
02
LORDS OF ACID
YAP Leopoldsburg
20
12
COVENANT
BIMFest XVII, De Casino, Sint-Niklaas, Belgium
20
12
LEAETHER STRIP
BIMFest XVII, De Casino, Sint-Niklaas, Belgium
20
12
AGENT SIDE GRINDER
BIMFest XVII, De Casino, Sint-Niklaas, Belgium

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

22
02
MIND & FLESH
Krigserklæring
21
02
AGNES OBEL
Familiar
20
02
MIREXXX
Nine angles
19
02
DOWNLOAD
Neuron Proper
18
02
WARHAUS
The Good Lie
17
02
HYBRYDS
I hear you calling
16
02
WULFBAND
Gewalt!