tempobet yeni adresi

EN NL
like this concert review

16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR

DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI

ELECTRO au BNR

Concert
EBMElectro

[85/100]   
16/11/2023, Peter DOLPHEN

EN

Peter DOLPHEN
16/11/2023


NL

Al enige tijd zat er een uitnodiging in mijn inbox op Facebook voor een electro-avond in Doornik. ‘Electro au BNR’… Nog nooit van de venue gehoord en uit iets nader onderzoek blijkt het een punk-café te zijn dat eigenlijk ‘Au Bout de Nos Rêves’ heet… BNR dus. Enkele 100m verder op de steenweg waar we ooit naar heel fijne fuiven en optredens zijn geweest in Le Coquin. Moeten we onthouden: le BNR…

Op de affiche staan 3 bands en dat voor een gammele 5 euro. De initiële line-up was er eentje met 2 voor mij onbekende bands: eerst Pop Goes Wrong, een band uit Besançon die naar eigen zeggen Vaporwave brengt (hoe kom je in godsnaam op zo’n genre), daarna Eulfi (Electropunk uit Rijsel) en als afsluiter Dreadfool van Benoît Buyse. Vooral deze laaste trok mijn aandacht, want Dreadfool vind ik persoonlijk een heel goed soloproject en heeft mij al enkele keren van mijn sokken geblazen.

Initiële line-up, want vlak voor het event komt er een affichewijziging: de vaporwave van Pop Goes Wrong maakt plaats voor de beukende beats van Euforic Existence. En hup: daar is het extra duwtje dat we nodig hadden om onze agenda vrij te maken.

Dat wil zeggen dat Eulfi uit Rijsel de avond opent. En hoe: een heel leuk duo met een sound die ergens tussen BAK XIII en Punish Yourself hangt. Eigenlijk is het een soloproject, maar live wordt de createur geruggesteund door een bassist die een lekker vuil extra lijntje trekt rond wat al een grillig kader is. Ik denk en hoop dat dit project verder mag groeien. Het was (naar ik begreep uit het gewouwel tussen de nummers door) hun eerste optreden buiten Frankrijk en hun vierde in totaal. Dus hoewel Eulfi gestart is in 2019, staat het nog relatief in de kinderschoenen. Maar laat die schoenen gerust groeien.

Tracklist:

Incendie
Les amis
De guerre lasse
Bruine
Gangrène
Inquisition
Le vieux
La fin
Les vautours
Obsolescence
Seul
New Colere

Na dit onbekende voorgerechtje werd het tijd voor een eerste hoofdgerecht, want ja: Euforic Existence en Dreadfool zijn 2 bands die als hoofdgerecht mogen worden beschouwd. Bart en Koen had ik al een paar keer bezig gezien en nooit was het een teleurstelling. Ook deze keer niet. They deliver quoi… Onmerkbaar dat dit een last-minute gig was of dat ze net een uur langer onderweg waren door onze vaderlandse files, neen: een knaller van begin tot einde! Het duo vuurde meteen raak met Fire (hun nieuwste single van dit jaar), wist halfweg hun Jimmy The Brave om te dopen tot Domi The Brave en eindigde met een al even boenkende The cause. Een set vol beukende beats die een overzicht gaf uit verschillende releases van 2002 tot nu en waarop het publiek (toch een cafeetje vol) de eerste beweging liet optekenen. Het was niet de eerste en zeker niet de laatste keer (hoop ik) dat ik ze aan het werk zie.

Tracklist:

Fire
Death by completion
Eros
Hate you back
The last of many seasons
Only fuck the death
Jimmy The Brave
Tank
Heading for
A loving hell
Digitus erectus
God says
Fuck you
Do you tolerate
The cause

Als co-headliner dus Dreadfool, het solo-project van Benoît Buyse. Het is altijd schrikken als ik hem bezig zie op een podium. Ik heb Benoît leren kennen naast het podium, als stagehand en live-drummer bij Wülf7. Een stille gast met tonnen ervaring binnen de muziek. De rust zelve… Tot meneer Buyse zijn vestje aandoet. Vestje aan = beestje naar buiten. Het contrast kan niet groter zijn. Eens hij het podium opstapt zie je in zijn ogen slechts 1 missie: iedereen moet eraan. Meedogenloze beats, bevelende en prekende vocals en hier en daar een arm die aanzet tot bewegen: meer is er niet nodig om de hele boel in vuur en vlam te zetten, om dan rustig leunend op een box de meute te aanschouwen met een goedkeurend knikje. Een blik zegt meer dan duizend woorden: een tevreden man aanschouwt zijn troepen. Tijd om ook internationaal iets te gaan doen?

Tracklist:

Intro
High precision weapon
Missile
Firelight
Gasoline
Disarm
Flesh/soul
In my head
Hurt
Weaponized drones
AKR
Bis : Firelight

Grote festivals met grote namen zijn de max: het is altijd fijn om je idolen aan het werk te zien. Maar kleine organisaties verdienen toch ook een dikke pluim, want zij steken hun nek uit voor deze (kleinere) bands. Volgend weekend in elk geval voor mij persoonlijk nog een dergelijk event, waarvan je nadien een verslagje mag verwachten.

Peter DOLPHEN
16/11/2023


16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR 16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR 16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR 16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR 16/11/2023 : DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI - ELECTRO au BNR

Music reviews

22
02
YOUR ENEMY
Broken Toys
21
02
XTORT
Zwart
03
02
MERCIFUL NUNS
Oneironauts
02
02
ANTLER RECORDS
Early Years Vol 1
01
02
YELWORC
The Ghosts I Called
25
01
KRAMM
Die Schöpfung und andere Kurzgeschichten

NEWSLETTER

Subscribe to our weekly newsletter.

NEWS

25
02
Today it's exactly 30 years since Nine Inch Nails released March Of The Pigs!
25
02
Mirror Man | Mourning The Sad Passing Of Talk Talk’s Mark Hollis - 5 ago.
23
02
Today, it’s 46 years ago that renowned BBC DJ John Peel broadcast the second John Peel session by Siouxsie & The Banshees
20
02
24.2.24 International EBM day is coming closer!
20
02
This Charming Band | 40 Years Ago, The Smiths Release Their Debut Album
18
02
BESTIAL MOUTHS Rips & Re-Stitches With New Remix LP, 'BACKBONE'

Concert reviews

16
11
DREADFOOL - EUFORIC EXISTENCE - EULFI
ELECTRO au BNR
09
09
ENZO KREFT - DARK MINIMAL PROJECT - CAUSENATION
@B52 Music Club Eernegem
23
08
AMPHI FESTIVAL 2023
A second opinion...
18
06
ERATO - BLACK SNOW IN SUMMER
Black Planet Fest - @ B 52 Music Club Eernegem - friday 19th of may
18
06
KORINTHIANS, NEL & JP, NONA PROBLEMO
@Charlatan Ghent - 25 mei 2023
06
05
SIOUXSIE
The glorious resurrection after ten years of silence.

GET A COPY OF OUR MAGAZINE
SEND TO YOUR HOME

INTERVIEWS

16
02
ELEKTRIKILL
An Interview With Electro-Industrial Band, Elektrikill
03
02
HAMMERSHOI
French works well with these musical genres. It’s not like rock’n roll in French! It sucks, no ?
27
01
PAS MUSIQUE
An Interview With Pas Musique
26
01
TRAGIC VISIONS
An Interview With EBM/Industrial Band, Tragic Visions
22
01
CAT RAPES DOG
'We will try to put as much energy as possible into our performance. There will be no power ballads!'

PHOTOS

19
02
EKLIPSE FORCED TO MODE ONE CARESS TOUR
Christuskirche Bochum
18
02
LA MUERTE
Bélvèdere Namen
18
02
STIN SCATZOR
Bélvèdere Namen
18
02
GOETHES ERBEN
Cc De Schakel Waregem
18
02
THE ARCH
Cc De Schakel Waregem
18
02
LEBANON HANOVER
Christuskirche Bochum
11
02
SELOFAN
JunkYard Dortmund

ADVERTISE
IN PEEK-A-BOO

VIDEO CLIPS

26
02
MONICA RICHARDS
Into My Own
25
02
ZANIAS
Follow the Body
24
02
SYNAPTIC DEFECT
Tacky games
23
02
FRONT 242
Quite Unusual
22
02
BLOODY KNIVES
Reflection Lies
21
02
EYE STEAL
Burn Alive
20
02
STRONG PRODUCT
Trolleybus Park